Διατροφή Και Ουρικό Οξύ

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ

Γενικές Οδηγίες:

  1. Απώλεια υπερβάλλοντος / Διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους 
  2. Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ και ιδίως μπύρας
  3. Μέτρια πρόσληψη πρωτεΐνης (να προέρχεται κυρίως από γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών)
  4. Ελεύθερη πρόσληψη υδατανθράκων, (πάνω από 50% της συνολικής κατανάλωσης)
  5. Περιορισμός του διαιτητικού λίπους ~ 30 % των συνολικών θερμίδων

ΟΜΑΔΑ Α’ . ΑΜΕΛΗΤΕΟ ΠΟΥΡΙΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Ψωμιά,Δημητριακά, Κράκερ, Μπισκότα, Κέικ, Ανθρακούχα, Σοκολάτες, Καφές, Καρυκεύματα, Γαλακτοκομικά χαμ.λιπαρών, Αυγά, Κρέμες, Βούτυρα, Μαργαρίνες & Λίπη (περιορισμένα) Φρούτα, Χυμοί, Ξηροί Καρποί, Μέλι, Ζυμαρικά, Ποπ-κορν, Πίκλες, Ελιές, Ρύζι, Ξύδι, Ζάχαρη. Ελαιόλαδο, Βότανα
ΟΜΑΔΑ Β’ . ΜΕΤΡΙΟ ΠΟΥΡΙΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Κρέας, Ψάρι, Πουλερικά, Θαλασσινά (που δεν αναφέρονται παρακάτω στην ΟΜΑΔΑ Γ’), Λαχανικά, Σπαράγγια,Φασόλια, Φακές, Αρακάς, Σπανάκι, Μανιτάρια
ΟΜΑΔΑ Γ’ . ΥΨΗΛΟ ΠΟΥΡΙΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Οι τροφές της ομάδας αυτής να αποφεύγονται πάση θυσία
Σαρδέλες, Ζωμός Κρέατος, Μυαλά, Ρέγγα, Χήνα, Νεφροί, Σάλτσες, Σκουμπρί, Παράγωγα κρέατος, Κιμάς κρέατος, Μύδια, Πέρδικα, Αυγοτάραχο, Χτένια, Μαγιά (ως συμπληρωματική)